Anesthesie

Is een volledig narcose noodzakelijk bij een kleine ingreep?

Dit is een vraag die wij regelmatig krijgen. Het zou fijn zijn indien we de dieren plaatselijk zouden kunnen verdoven zoals dat bij de mens gebeurt. Jammer genoeg is dit niet mogelijk …

  • Dieren kunnen niet op commando stil liggen (althans de meeste niet) en zeker niet als we uw huisdier gaan manipuleren.
  • Uw huisdier (en uzelf) is vaak zeer onrustig waardoor het stressniveau toeneemt.

Door het gebruik van een gasanesthesietoestel zorgen wij voor de meest veilige methode om patiënten onder narcose te brengen. Bovendien wordt elke ademhaling, polsslag en temperatuur bewaakt.

Wij plaatsen eerst een katheter intraveneus (buisje in de ader). Via deze katheter wordt er eerst een kalmeermiddel toegediend. Daarna wordt een kortwerkend slaapmiddel toegevoegd waardoor de patiënt na enkele seconden in slaap valt. Vervolgens kan het dier geïntubeerd worden (het aanbrengen van een buis in de luchtpijp) en wordt het dier in slaap gehouden via gas.
Het intuberen is vooral belangrijk voor kortsnuitige honden zoals Franse bulldogs, mopshonden, … om op die manier de luchtwegen open te houden.
Door de korte werkingsduur van gas is er een snellere recuperatieperiode.

gebitscontrole - sterilisatie/castratie - jaarlijkse inentingen ...

Pin It on Pinterest

Share This